Przepis: Fasolka po bretońsku dla wegetarianina
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 5 min.
Jak przygotowaćFasolka po bretońsku dla wegetarianina ?
Fasolę moczymy i obieramy z łupki. Do wody dodajemy rosołek i wstawiamy na gazie. Dodajemy fasolę i gotujemy aż do tego momentu kiedy fasola będzie w miarę miękka. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy do miękkości składników. Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojony na drobno czosnek, i pokrojoną w kostkę i lekko podsmażoną na oleju cebulkę. Doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i majerankiem.
Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.