Jak przygotować Faszerowany pstrąg na święta?

Przepis: Faszerowany pstrąg na święta

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przygotowaćFaszerowany pstrąg na święta ?

Pstrągi sprawić, umyć, osączyć i posolić.

Przygotować farsz:

bułkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę i pieczarki drobno posiekać rozgrzać 2 łyżki masła i usmażyć – doprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę, śmietanę i tymianek – wymieszać. Pstrągi nadziać farszem, spiąć wykałaczką, obtoczyć lekko w mące, położyć pozostałe masło i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut przy tem. 190-200 stopni. Upiec. Podawać z frytkami i surówkami, przybrać cząstkami cytryny a na wierzchu ułożyć koper usmażony/taki przypieczony/ na patelni. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556