Jak przygotować Filet z imbirową nutką?

Przepis: Filet z imbirową nutką

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przygotowaćFilet z imbirową nutką ?

1. Imbir obrać, odciąć 8 cienkich plasterków, a resztę korzenia zetrzeć na drobnej tarce. Łososia opłukać, osuszyć. W każdym filecie zrobić nożem 2 nacięcia (tak aby powstały kieszonki). Włożyć w nie plasterki imbiru. Starty imbir wymieszać z oliwą. Rybę polać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.

2. Bakłażany i cukinie oczyścić, odciąć końce, a resztę pociąć w cienkie plasterki. Warzywa ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec 3 minuty, aż staną się miękkie a następnie polać pozostałą oliwą. Plasterki cukinii ułożyć na plastrach bakłażanów, zwinąć. Ruloniki z warzyw i wyjętego z marynaty łososia grillować 6-8 minut, co pewien czas obracając.

3. Rybę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z rulonikami z warzyw. Skropić pozostałą marynatą. Udekorować cząstkami cytryny.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556