Jak przygotować Kania z dodatkami?

Przepis: Kania z dodatkami

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKania z dodatkami ?

Papryki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać marchew, przesmażyć i podlać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić aż marchew zacznie mięknąć, dodać paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i razem chwilę dusić.

Kanie szybko opłukać i podzielić na 4 albo 6 części. Oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z dwoma albo trzema łyżkami wody. Kanie panierować w jajku i bułce.

Smażyć na rumiano z obu stron.

Przygotowany sos nakładać na każdy kawałek kani.

Ułożyć na półmisku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556