Przepis: Kania z dodatkami
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćKania z dodatkami ?
Papryki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać marchew, przesmażyć i podlać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić aż marchew zacznie mięknąć, dodać paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i razem chwilę dusić.
Kanie szybko opłukać i podzielić na 4 albo 6 części. Oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z dwoma albo trzema łyżkami wody. Kanie panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Przygotowany sos nakładać na każdy kawałek kani.
Ułożyć na półmisku.