Jak przygotować Kapuśniak z rodzynkami?

Przepis: Kapuśniak z rodzynkami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKapuśniak z rodzynkami ?

Kapustę poszatkować, przełożyć na sito, sparzyć wrzącą wodą.

Do garnka włożyć kapustę, ryż i rodzynki, przyprawić solą i pieprzem, wlać 4 litry wody. Gotować na małym ogniu, a w tym czasie zrobić karmel: wsypać cukier na suchą, rozgrzaną patelnię i zrumienić na złoto, wlać ocet.

Gdy kapusta będzie prawie miękka, dodać do niej obrane i drobno pokrojone jabłko oraz karmel.

Zagęścić zupę mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, pogotować jeszcze trochę, mieszając od czasu do czasu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556