Jak przygotować Karpatkowiec z orzechami?

Przepis: Karpatkowiec z orzechami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćKarpatkowiec z orzechami ?

CIASTO

Mąka, margaryna, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, śmietana.

Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto na gładką masę.

Ciasto podzielić na 2 części.

Dwie identyczne blachy posmarować tłuszczem, wyłożyć na nie ciasto, posmarować powidłami.

Białka ubić z cukrem na sztywno.

Pianę ułożyć na powidłach, a potem posypać posiekanymi orzechami.

Obydwa ciasta piec w nagrzanym piekarniku w 180 stop. przez 30 minut.

Wyjąć placki i ostudzić.

Przygotować krem karpatkowy, według przepisu na opakowaniu.

Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy.

Nakryć drugim plackiem, odwracając go warstwą orzechowo-śliwkową do dołu.

Na koniec polać ciasto polewą czekoladową.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556