Przepis: Koszyczki z filo z kremem i granatem
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 8 min.
Czas pieczenia: 5 min.
Jak przyrządzić Koszyczki z filo z kremem i granatem?
Ciasto tniemy na kwadraty 11 cm na 11 cm.
Wkładamy do formy na muffiny tak, aby powstał dołek.
Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.
Wystawiamy i studzimy.
Żółtka gotujemy z mlekiem i miąższem z laski wanilii oraz cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozcieramy w 3-4 łyżkach mleka i dodajemy do masy mleczno – jajecznej, cały czas mieszając.
Gdy masa będzie konsystencją przypominać budyń to przelewamy ją do upieczonych koszyczków z ciasta.
Granaty przekroić i wyciągnąć pestki. Pestkami posypać deser.