Przepis: Kotlety bułczane
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Kotlety bułczane?
Bułkę rozdrabniamy i przekładamy do miski. Dodajemy do niej pokruszony chleb bez skórki. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zalewamy pieczywo w misce. Dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Wszystko miksujemy blenderem na ciapkę. Dodajemy do naczynia starty ser żółty i mieszamy.
Z masy formujemy trzy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym.
Kotleciki podajemy z ulubionym sosem.