Przepis: Kotlety rybne z serem pleśniowym
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Kotlety rybne z serem pleśniowym?
Rybę świeżą myjemy i wyjmujemy wszystkie ości i skórę, zostawiamy samo mięso, mielimy na grubszych oczkach.
Bułkę czerstwą namaczamy w wodzie, gdy namięknie wodę wyciskamy z bułki.
Przekładamy do miski, dodajemy jajko, kaszę mannę, wodę, przyprawy oraz miękka bułkę namoczoną w wodzie.
Wszystko wyrabiamy i formujemy kotlety.
Panierujemy bułką tartą i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażymy z jednej strony, odwracamy i kładziemy na usmażonej stronie cienki plaster sera.
Przykrywamy.
Odwracamy na stronę z serem i delikatnie podsmażamy.
Posypujemy natką pietruszki.