Przepis: Lód intensywnie kokosowy
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Jak przyrządzić Lód intensywnie kokosowy?
Do miseczki wsypać wiórki i cukier puder, wymieszać i pomału dodając mleko ugniatać w kulkę. Trzeba uważać żeby nie kleiły się zbyt mocno. Kiedy wyjdzie kulka do dodajemy wodę(dodałam ją tylko po to żeby szybciej mi zamarzł lód) i robi się wtedy kulka bardzo niestabilna więc przekładamy/albo przelewamy jeśli konsystencja wyszła rozlazła/ do kubeczków wkładamy na jej środek łyżeczkę i wstawiamy do zamrażalnika.
Ja zrobiłam lody wieczorem więc rano były już dobre, aby łatwo wyszły z kubeczka należy polać wrzątkiem lub bardzo gorącą wodą kubek z wierzchu, a wtedy lody odczepiają się i ładnie wychodzą Smacznego miłośnikom kokosa!!!