Przepis: Pieczarki zapiekane
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Pieczarki zapiekane?
Oczyścić, umyć pieczarki, usunąć korzonki. Tartą bułkę przesiać, wymieszać z mlekiem. Obraną cebule opłukać, drobno posiekać. W misce rozetrzeć masło, dodać tartą bułkę (powinna wchłonąć mleko całkowicie), utrzeć na jednolitą masę z dodatkiem jajka.
Masę wymieszać z roztartym solą czosnkiem, posiekaną cebulą i zieloną pietruszką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić tą masą, ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym masłem i wstawić do doskonale nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach powinny być gotowe. Podawać na gorąco. Przed podaniem w każdą pieczarkę można wbić szpilkę do przystawek