Jak przygotować Kaszanka w papryce?

Przepis: Kaszanka w papryce

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przygotowaćKaszanka w papryce ?

Paprykę przekroić na połowy, oczyścić i umyć. Wrzucić na wrzątek na ok 5 min. Wyjąć i osączyć. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć a gdy pojawi się wytopiony tłuszcz dodać pokrojoną drobno cebulę i obraną z osłonek kaszankę. Przesmażyć razem i wbić jajka, doprawić do smaku.

Napełniać kaszanką połówki papryk, przykryć pociętym w paski serem i wstawić do piekarnika. Zapiekać do miękkości papryk.

Paprykę można „podpiec na pół” troszkę wcześniej i nie wrzucać już na wrzątek.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553