Przepis: Pieczarkowa z pulpecikami
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Pieczarkowa z pulpecikami?
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i zalać zimną wodą (ok 2, 5 litra). Zagotować. Dodać obraną i umytą marchew. Do mięsa dodać kaszę mannę, bułkę tartą, jajko, drobno pokrojoną cebulę. Zarobić mace. Doprawić solą i pieprzem. Dłonie nawilżyć wodą. Formować małe pulpeciki. Obtaczać w mące i wrzucać do zupy. Dodać kostkę bulionową i dalej gotować. Na patelni rozgrzać masło i szybko przesmażyć umyte i pokrojone pieczarki. Na koniec dodać drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać i przełożyć do zupy. Doprawić do mąką. Zagęścić mąką i śmietaną.