Przepis: Polędwica w cieście
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Polędwica w cieście?
Ciasto francuskie pozostawić na noc na dolnej półce lodówki, aby powoli rozmarzało. Mięso opłukać, dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Vegetę wymieszać z pieprzem i olejem, nasmarować mięso, odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aby nabrało aromatu.
Brytfannę posmarować olejem, ułożyć w niej mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 190 stopni i piec 45 min. Wyjąć, przestudzić, zawinąć w cienki płat ciasta francuskiego. Ciasto posmarować rozkłóconym żółtkiem.
Mięso w cieście ponownie wstawić do piekarnika o temp. 220 stopni. Piec jeszcze ok. 30 minut.