Jak przyrządzić Pstrąg panierowany?

Przepis: Pstrąg panierowany

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Pstrąg panierowany?

Filety z pstrąga opłukać, osuszyć ręczniczkiem papierowym, skropić sokiem z cytryny.

Zrobić marynatę:

olej z orzecha laskowego wymieszać z łyżką słodko pikantnego sosu chili.

Filety pstrąga posmarować marynatą i włożyć do reszty marynaty.

Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Wyjąć filety, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym.

Wymieszać obie mąki. Roztrzepać jajko widelcem.

Panierować rybę w mące, jajku oraz bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556