Przepis: Ryba w zalewie
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 20 min.
Jak przyrządzić Ryba w zalewie?
Cebulę pokroić w krążki, ugotować na miękko w dwóch szklankach wody z zielem angielskim i liściem laurowym. Po ugotowaniu dodać ocet, cukier, keczup, koncentrat, sól, pieprz i olej. Całość zagotować.
Rybę podzielić na mniejsze kawałki, poprószyć solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Paprykę pokroić w paski, następnie poddusić ją na oleju i wodzie. Gdy będzie miękka dodać ją do zalewy.
W wysokim półmisku układać na przemian rybę i zalewę z warzywami (zalewa do ryby musi być ciepła), odstawić by smaki się przegryzły.