Jak przyrządzić Ryba z jarzynami i suszonymi śliwkami?

Przepis: Ryba z jarzynami i suszonymi śliwkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Ryba z jarzynami i suszonymi śliwkami?

Dorsza sprawić, opłukać, zdjąć filety i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 30 min. Śliwki umyć i namoczyć w niewielkiej ilości wody.

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w plastry, zalać wodą, dodać śliwki wraz z wodą, w której się moczyły, liście, ziele, osolić i ugotować wywar.

Pod koniec gotowania włożyć porcje ryby.

Gotować ok. 20 min. na małym ogniu.

Ugotowanego dorsza ułożyć na półmisku, obłożyć warzywami i śliwkami.

Podawać z ziemniakami z wody, z zieloną sałatą ze śmietaną lub inną sezonową surówką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556