Jak przyrządzić Strucla orzechowa?

Przepis: Strucla orzechowa

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Strucla orzechowa?

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, ciepłym mlekiem i 5 dag maki. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu z reszta maki i jajkiem, wyrobić, dodać roztopione masło, odstawić.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować białkiem. Orzechy włoskie zemleć, utrzeć z cukrem i jajkiem, dodać posiekane orzechy laskowe i rum. Wymieszać i rozsmarować na cieście. Zwinąć ciasto w rulon, posmarować białkiem i piec ok 30 minut w temp. 200 stopni C.

Po upieczeniu polukrować i posypać orzechami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556