Jak przyrządzić Szaszłyki słodko-pikantne?

Przepis: Szaszłyki słodko-pikantne

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Szaszłyki słodko-pikantne?

Filet opłucz, osusz, pokrój w sporą kostkę. Cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem. Połówkę pokrój na plasterki. Z drugiej połówki otrzyj skórkę i wyciśnij sok.

Sok i skórkę z cytryny wymieszaj z miodem, imbirem, mieloną papryką, solą i olejem. Marynatę wymieszaj z mięsem, włóż do lodówki.

Paprykę umyj, pokrój na kawałki, usuń nasionka.

Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian kawałki kurczaka, papryki i plasterki cytryny. Szaszłyki ułóż na ruszcie grilla. Piecz około 15 minut co jakiś czas obracając.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556