Jak przyrządzić Szaszłyki z porem i papryką?

Przepis: Szaszłyki z porem i papryką

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Szaszłyki z porem i papryką?

1. Filety z łososia opłukać i wysuszyć, pokroić w 2-3cm kostkę. Tymianek opłukać, posiekać, odłożyć 1-2 łyżki. Czosnek przecisnąć przez praskę.

2. przygotować marynatę: pół szklanki oliwy wymieszać z posiekanym tymiankiem oraz czosnkiem. Przyprawić. Pokrojonego łososia przełożyć do miseczki, polać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut

3. Pora oczyścić, pokroić w słupki. Paprykę rozciąć, usunąć środek z nasionami, a strąk pokroić w grubą kostkę.

Na szpadki do szaszłyków ponabijać na przemian zamarynowane ostki łososia i pokrojone warzywa, a na końcu nabijać szalotki. Szaszłyki posmarować pozostałą oliwą. Grillować 5-6 minut, obracając. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Posypać odłożonym posiekanym tymiankiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556