Jak przyrządzić Tadżin z kurczaka?

Przepis: Tadżin z kurczaka

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Tadżin z kurczaka?

Kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na oliwie. Obrane cebule i czosnek kroimy w plasterki. Kolendrę i pietruszkę płuczemy i grubo siekamy. Szafran mieszamy z solą i pieprzem. Gdy kurczak się zrumieni, przekładamy go do naczynia do tadżinu lub do garnka z grubym dnem. Przykrywamy cebulą, czosnkiem, ziołami oraz przyprawami i zalewamy odrobiną wody. Dodajemy oliwki i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 25 minut. Podajemy gorący z kuskusem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556