Przepis na Ala tosty z rzodkiewką

Składniki potrzebne do przepisu: Ala tosty z rzodkiewką

  • >kromki pieczywa 4 szt
  • jajka 2 szt
  • rzodkiewka 6 szt
  • ser żółty 4 – 8 plastrów
  • sól
  • pieprz
  • >szczypior
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Ala tosty z rzodkiewką ?

    Olej rozgrzewamy na patelni. Jajka rozmącone mieszamy z pieprzem i solą. Kromki chleba maczamy w rozmąconych jajach z obu stron i wkładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy z patelni i osączmy w papierowym ręczniku. Układamy na talerzykach i nakładamy na nie 1 większy lub 2 mniejsze plastry sera. Rzodkiewkę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy ją na talerzyk z zapiekanką i ozdobnie dekorujemy szczypiorkiem lub inną zieleniną.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556