Przepis na Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki potrzebne do przepisu: Chrupiące placki ziemniaczane

  • ziemniaki 10 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • olej 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 1 łyżka
  • >vegeta
  • pieprz
  • koperek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Chrupiące placki ziemniaczane ?

    Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Dodać poszatkowaną cebulę, jajko, olej oraz mąkę. Przyprawić do smaku. Na patelni dobrze rozgrzać olej (wtedy placki nie będą przywierały do patelni). Nakładać łyżką placki i piec na rumiano z obydwu stron. Smacznego!

    jeśli zostanie nam ziemniaków nie musimy ich wyrzucać. Wystarczy ziemniaki z wierzchu posypać mąką i wstawić do lodówki. Na drugi dzień zdejmujemy z góry ciemny kożuch i ziemniaki są gotowe do smażenia. Na zimno również doskonale smakują.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556