Składniki potrzebne do przepisu: Cielęcinka pod kołderką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Cielęcinka pod kołderką ?
Mięso cielęce kroimy na 4 plastry, a następnie tłuczkiem ubijamy na cienkie bitki.
Panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z oregano.
Następnie smażymy na maśle na zloty kolor.
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem wody. Gdy cebula będzie miękka dodajemy sos pomidorowy i smażymy kolejne dwie minuty.
Usmażone mięso układamy na blaszce lub żaroodpornym naczyniu, posypujemy każdy kawałek parmezanem, układamy plaster sera mozzarella i polewamy sosem pomidorowym.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na piec minut, aby ser się rozpuścił.