Przepis na domowa Zupa ogórkowa

Składniki potrzebne do przepisu: domowa Zupa ogórkowa

  • liść laurowy 1 szt
  • pieprz czarny 1 według uznania
  • ogórki kiszone 0,5 kg
  • marchew 4 duże
  • pietruszka 1 szt
  • ziemniaki 6 średnie
  • >kostka rosołowa instant 1 kostka
  • woda 2 litry
  • koperek 1 łyżeczka
  • ziele angielskie 2 ziarenka
  • mąka 2 łyżki płaskie
  • śmietana 12% 150 ml
  • olej 3 łyżki
  • sól 1 według uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić domowa Zupa ogórkowa ?

    Wodę zagotować z rosołkiem z kostki. Pokroić marchew w kostkę. Wrzucić do wywaru razem z całą pietruszka, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować aż warzywa będą miękkie. W między czasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach ogórki i podsmażyć je na patelni na tłuszczu. Wywar warzywny przyprawić solą i pieprzem. Dodać ogórki razem z sokiem, chwilę pogotować. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i wlać do zupy, najlepiej przez sitko żeby nie było grudek;). Wymieszać i dorzucić koperek do smaku. Zupa powinna mieć wyraźny kwaśny posmak. Można podawać ją z kromkami białego pieczywa. SMACZNEGO

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556