Składniki potrzebne do przepisu: Drożdzowe bułeczki z szpinakiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Drożdzowe bułeczki z szpinakiem ?
Z drożdży i letniego mleka robimy rozczyn – zostawiamy na chwile by zaczął bąbelkować. Do miski miksera wsypujemy oba rodzaje mąki, sól, gałkę i czosnek. Wlewamy ostudzoną margarynę i rozczyn. Wyrabiamy na gładkie i odchodzące od ścianek miksera ciasto. Zostawiamy do podwojenia objętości – na około godzinę.
Szpinak przesmażamy na patelni tak by odparował nadmiar wody. Dodajemy starty żółty ser i doprawiamy solą i pieprzem.
Odrywamy porcje ciasta drożdżowego i nakładamy łyżkę farszu, sklejamy dokładnie i układamy łączeniem do dołu na blaszce z papierem do pieczenia. Zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
Wkładamy do nagrzanego do 220″c piekarnika na 15-20 minut.