Składniki potrzebne do przepisu: Hummus
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
jak przyrządzić Hummus ?
1-Wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy dobrze zemleć na gładką masę bez grudek.Oliwę dodajemy na samym końcu „po kropelce” ciągle ucierając.
2-Kilka groszków można odłożyć w całości do dekorowania.Do posypania aby potrawa wyglądała bardziej dekoracyjnie można użyć nie tylko czerwonej papryki ale również całych ziaren sezamu(wcześniej uprażonych),siekanej natki pietruszki lub orzeszków piniowych. Podawać z podpieczonym chlebkiem pita lub innym chrupkim pieczywem a nawet Doritos którymi nabieramy małe porcje Hummusu
3-Zamiast cieciorki z puszki można użyć 200g cieciorki suszonej,którą moczymy 12 godzin w wodzie a następnie w tej samej wodzie z łyżką soli gotujemy 2 godz. pod przykryciem na słabym ogniu.