Składniki potrzebne do przepisu: Malinowo-kawowe ciasto
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
jak przyrządzić Malinowo-kawowe ciasto ?
Jajka ubić z 1 torebką cukru waniliowego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajeczno-cukrowej.
Dodać migdały, orzechy oraz posiekaną czekoladę.
Ciasto delikatnie wymieszać i rozsmarować na wyłożonej pergaminem blaszce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut.
Ostudzić i przeciąć na dwa placki.
Żelatynę namoczyć, a gdy spęcznieje, rozpuścić podgrzewając na małym ogniu.
Śmietanę ubić z dodatkiem pozostałego cukru waniliowego.
Połączyć z żelatyną i kawą wymieszaną z 5 łyżkami wrzątku.
Dodać do tego 2/3 malin.
Polowe kremu rozsmarować na placku, przykryć drugim i rozsmarować resztę masy.
Wstawić do lodówki na 4 godziny, po czym udekorować malinami i wiórkami kokosowymi.
Ciasto już jest gotowe do podania.