Składniki potrzebne do przepisu: Marynowane płaty śledziowe z papryką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
jak przyrządzić Marynowane płaty śledziowe z papryką ?
1. płaty moczymy około półtora godziny w wodzie z mlekiem
2. w tym czasie cebulę kroimy w krążki,marchewkę w talarki
3. zalewamy wodą,dodajemy cukier listek,ziele,gorczyce gotujemy około 5 minut
4. następnie wlewamy ocet i zagotowujemy
5. odstawiamy do ostygnięcia
6. wymoczone płaty płuczemy,odciskamy z wody
7. na rozłożony płat kładziemy ostudzoną marchewkę, cebulkę,pasek ogórka,papryki
8. zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką
9. układamy w słoiku zalewamy zalewą,wkładamy resztę marchewki i cebulki ,
10. najlepiej podawać po 2 dniach