Przepis na Mój schab w galarecie

Składniki potrzebne do przepisu: Mój schab w galarecie

  • schab pieczony 30 dkg
  • wywar mięsny 1 szklanka
  • żelatyna 1 łyżeczka
  • jajka 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • natka pietruszki
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Mój schab w galarecie ?

    Upieczony schab pokroić w plastry i ułożyć na półmisku najlepiej okrągłym w kształt gwiazdy. Jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Między kawałkami schabu ułożyć cząstki jajek i cząstki pomidora. Udekorować natką pietruszki. Żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody, dodać do wywaru i zagotować. Po ostudzeniu zalać schab.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556