Przepis na Niemiecka kartoflanka z kuleczkami z mięsa

Składniki potrzebne do przepisu: Niemiecka kartoflanka z kuleczkami z mięsa

  • ziemniaki 1 kg
  • >mięso wieprzowe 30 dkg
  • marchew 2-3 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 15 dkg
  • cebula 1 szt
  • masło 3 łyżki
  • >bulion z kostki 1 litr
  • majeranek
  • śmietana 100 ml
  • bazylia 2 listki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Niemiecka kartoflanka z kuleczkami z mięsa ?

    Warzywa pokrojone w kostkę podsmażyć na maśle, zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować 30 min.

    Połowę warzyw przetrzeć przez sito i z połączyć z pozostałymi warzywami. Dodać śmietankę.

    Z mięsa mielonego zrobić kuleczki, dać do zupy, pogotować chwilę, przyprawić, posypać natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556