Przepis na Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo – koperkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo – koperkowym

  • piersi z kurczaka 2 szt
  • śmietana 12% 500 ml
  • oliwa z oliwek
  • pieprz biały
  • koperek 1 pęczek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo – koperkowym ?

    Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę (oliwy niewiele) i podsmażamy, zalewamy całą śmietaną (najlepiej nadająca się śmietana, to łaciata w kartoniku, nie zważy się na pewno!), dodajemy pieprz biały wg. uznania i dusimy, do momentu, aż mięso będzie miękkie i kruche. Wrzucamy koperek i danie gotowe.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556