Jak przygotować Amoniaczki?

Przepis: Amoniaczki

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćAmoniaczki ?

Mleko zagotować.

We wrzącym rozpuścić amoniak, ostudzić.

Jaja utrzeć z cukrem i margaryną, dodać przesianą mąkę, ostudzone mleko i cukier waniliowy.

Szybko zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencje ciasta pierogowego) i pozostawić w lodówce do następnego dnia.

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykroić małe ciasteczka, ułożyć je na lekko natłuszczonej blasze i piec w gorącym piekarniku, aż się zrumienią.

Amoniaczki można przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu przez dłuższy czas.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556