Jak przygotować Drożdżowe?

Przepis: Drożdżowe

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Jak przygotowaćDrożdżowe ?

Margarynę roztopić i odstawić do wystudzenia. Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać troszkę lekko ciepłego mleka i łyżkę mąki. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, cukier waniliowy, sól wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i żółtka. Zarobić ciasto i dodać ostudzoną margarynę. Ciasto dobrze wyrobić. Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w jakieś ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy wyłożyć je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45-50 minut w temperaturze 170 stopniach.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556