Jak przygotować Karpatka 1?

Przepis: Karpatka 1

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćKarpatka 1 ?

Krem:

budynie gotujemy wg przepisu w 700 ml mleka. Po ostudzeniu ucieramy z masłem.

Ciasto:

w garnku rozpuszczamy margarynę z wodą, dodajemy mąkę i zagotowujemy. Masę studzimy, wbijamy kolejno jajka, miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części.

W 2 równych blaszkach rozkładamy papier do pieczenia, rozsmarowujemy ciasto, pieczemy w 190 stopniach około 30 minut, do uzyskania złotego koloru. Upieczone i wystudzone placki przekładamy wcześniej zrobioną masę, możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553