Jak przygotować Karpatka?

Przepis: Karpatka

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćKarpatka ?

Zagotować wodę z margaryną, wsypać mąkę i dalej gotować ciągle mieszając. Gdy masa jest już szklista i zwarta, odstawiamy z ognia i studzimy. Po wystudzeniu wbić jajka, ucierając blenderem. Ciasto rozprowadzamy równomiernie na dwóch takich samych blaszkach, posmarowanych margaryną. Najpierw pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 – 190 C około pół godziny.

Mleko (zostawić trochę mleka do rozpuszczenia budyni), cukier, cukier wanilinowy zagotować. Wlać budynie, ugotować i wystudzić. Następnie utrzeć budyń zagotowany w mleku z masłem roślinnym.

Placki ciasta przełożyć kremem.

Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553