Przepis: Kruche ciasteczka z orzechami
Ile porcji: 80
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak przyrządzić Kruche ciasteczka z orzechami?
Wymieszać mąkę, cukier puder i cukry waniliowe. Dodać masło. Zagnieść ciasto na gładką masę. Dodać orzechy. Formować ciastka o średnicy około 3-4 centymetrów. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ewentualnie posmarowanej margaryną (jeśli bez papieru). Piec w temp. 175st. Około 15 minut (na złoty kolor). Po upieczeniu od razu zdejmować z blachy (jeśli się za długo z tym zwleka, to trudniej jest je zdjąć).
Z podanej ilości składników wychodzą 3 blachy ciastek. Zamiast orzechów włoskich można dodać np. Płatki migdałów.