Jak przyrządzić Sernik na zimno z brzoskwiniami?

Przepis: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Sernik na zimno z brzoskwiniami?

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy, dodajemy żelatynę rozpuszczamy mieszając, studzimy.

Rodzynki sparzamy i osączamy. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Ser przecieramy przez sito. Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz żółtkami na puszystą masę i mieszamy z serem.

Dodajemy mleko z dodatkiem żelatyny i ubitą pianę z białek.

Dodajemy rodzynki i brzoskwinie i ponownie mieszamy.

Masę serową wlewamy do formy i wstawiamy na trzy godziny do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556