Przepis: Sernik z jeżynami
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Jak przyrządzić Sernik z jeżynami?
Masło stopić, ostudzić. Jeżyny umyć i dobrze osuszyć. Do wysokiej miski przełożyć twaróg, wbić jaja, dosypać kaszę, cukier, cukier waniliowy, budyń, proszek do pieczenia. Dodać sok i skórkę z jednej cytryny. Wszystkie składniki ucierać na jednolitą gładką masę, na koniec powoli dolewać stopione masło. Dodać jeżyny i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej kaszą manną tortownicy. Piec 60-70 minut, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 10-15 minut. Posypać cukrem pudrem.