Jak przyrządzić Sernik z masą krówkową?

Przepis: Sernik z masą krówkową

Ile porcji: 30

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 1 godz.

Jak przyrządzić Sernik z masą krówkową?

Wykonanie ciasta:z mąki, cukru, margaryny, żółtek, proszku, śmietany i kakao zagnieść ciasto. Podzielić na połowę i włożyć do zamrażarki na ok. 1 godz. Na przygotowaną blaszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta. Masa serowa:zmielony ser połączyć ze śmietaną i budyniem (proszkiem), dodać utarte z cukrem żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie za pomocą łyżki z masą serową. Na ciasto wylać połowę masy serowej i małymi kopczykami rozłożyć masę krówkową następnie przykryć pozostałą masą serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w temp. 190 st. Ok 60 min.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556