Jak przyrządzić Szarlotka Ani?

Przepis: Szarlotka Ani

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Szarlotka Ani?

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pół szklanki cukru, szczyptę soli, śmietanę, żółtka, margarynę i szybko zagnieść ciasto. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, osłodzić, dodać umyte i osączone rodzynki oraz zapach. Wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, wykleić połową ciasta i wyłożyć doprawione jabłka. Z białek ubić pianę z cukrem i odrobiną soli. Wyłożyć ją na jabłka. Resztę ciasta podrobić na kawałeczki i ułożyć na szarlotce. Piec ok. 40min. W temp. 200 stopni.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556