Jak przyrządzić Tarta z winogronami?

Przepis: Tarta z winogronami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Tarta z winogronami?

Ciasto pozostawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej, aby się odmroziło.

Winogrona myjemy, osączamy, każde winogrono przekrawamy na pół i usuwamy pestki.

Następnie budyń gotujemy z mlekiem, jeżeli nie jest słodzony można go jeszcze dosłodzić.

Odstawiamy do ostudzenia. Z ciasta formujemy okrągły placek, wykładamy nim dno i boki formy.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st..

Pieczemy ok. 30 minut, aż się zarumieni.

Wyciągamy ciasto z piekarnika i nakładamy przygotowany wcześniej budyń.

Na koniec na budyniu układamy połówki winogron.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556