Przepis na Biszkopt z kremem

Składniki potrzebne do przepisu: Biszkopt z kremem

  • jajka 6 sztuk
  • mąka ok 1,5 szklanki
  • kakao 2 łyżki
  • cukier 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • >kawa cappuccino 3 łyżki
  • mleko 3 szklanki
  • budyń śmietankowy 2 opakowania
  • margaryna 1,5 kostki
  • dżem 1/2 słoika
  • >poncz do nasączenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Biszkopt z kremem ?

    Z podanych składników upiec biszkopt. Ugotować budyń dodając 2 łyżki cukru więcej niż w przepisie na opakowaniu. Do ostudzonego budyniu dodać margarynę i utrzeć na jednolitą masę. Następnie do masy dodać trzy łyżki cappuccino (można więcej). Ciasto przekroić na pół. Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem (0, 5l zaparzonej kawy posłodzonej i wystudzonej). Posmarować dżemem i wyłożyć krem. Przykryć drugą połową ciasta. Także nasączyć. Polać polewą czekoladową i udekorować. Schłodzić.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553