Przepis na Domowy Jabłecznik

Składniki potrzebne do przepisu: Domowy Jabłecznik

  • >kisiel czerwony 1 opakowanie
  • cukier 1 szkl
  • margaryna 25 dag
  • mąka 3 szkl
  • jabłka 1 kg
  • białka 5 szt
  • cukier 0,5 szkl
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
  • żółtka 5 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Domowy Jabłecznik ?

    Ciasto kruche:

    mąka – 3 szkl

    margaryna – 25 dag

    żółtka – 5 szt

    proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki

    cukier – 0,5 szkl

    Piana:

    cukier – 1 szkl

    białka – 5 szt

    kisiel czerwony – 1 opakowanie

    jabłka – 1 kg

    Margarynę i mąkę posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier i proszek, zagnieść ciasto. Wyłożyć na blaszkę. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na ciasto. Białka ubić na pianę, dodać cukier i kisiel w proszku (ja dodaję również 1 op. wiórków kokosowych). Wyłożyć na owoce. Piec ok. 30 min. w temp.180st. Dowolnie udekorować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556