Przepis na Kinder pingui

Składniki potrzebne do przepisu: Kinder pingui

  • jajka 4 sztuki
  • mąka 3 łyżki – czubate
  • cukier 4 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Kinder pingui ?

    BISZKOPT:

    Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Później (wciąż ubijając) dodawać po 1 żółtku.

    Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie. Ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z nich upiec w blaszce o wymiarach 25×36 cm, w temperaturze 180 stopni

    MASA:

    Kremówkę schłodzić, a później ubić na sztywno z cukrem pudrem i „śmietan-fixami”.

    GLAZURA CZEKOLADOWA:

    Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić.

    Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje.

    Wówczas nałożyć na nią pozostałą masę i przykryć drugim biszkoptem. Polać pozostałą glazurą.