Przepis na Lekki Bananowiec

Składniki potrzebne do przepisu: Lekki Bananowiec

  • biszkopt 1 szt.
  • banany 2 szt.
  • >bita śmietana w proszku 1 szt.
  • mleko 200 ml
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • banan 1 szt.
  • cukier puder 1 łyżka
  • czekolada mleczna 30 g
  • mleko 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas pieczenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Lekki Bananowiec ?

    Banany obrać i zmiksować na jednolitą masę. Zagotować 1/4 szklanki mleka i rozpuścić w nim żelatynę. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ubitej śnieżki wkręcać po łyżce masę bananową. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę.

    Biszkopt przekroić na 3 części. Przełożyć go masą bananową i odstawić do lodówki żeby stężała. Wierzch posypać przesianym cukrem pudrem. Banana obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na środku wzdłuż ciasta.

    Zalać połówki banana czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z mlekiem.