Przepis na Mazurek kruchy z migdałami

Składniki potrzebne do przepisu: Mazurek kruchy z migdałami

  • mąka 60 dag
  • cukier 25 dag
  • masło 25 dag
  • jajka 4 całe
  • cukier waniliowy 1 op.
  • migdały 25 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Mazurek kruchy z migdałami ?

    Mąkę zagnieść z masłem, dodać cukier, a gdy ciasto zacznie odstawać od ręki, wbijać po jednym żółtku, dodać cukier waniliowy i ubitą na sztywno pianę z białek.

    Na końcu wymieszać oparzone, obrane ze skórki i grubo pokrajane migdały.

    Ciasto rozłożyć na grubość 2 cm na wysmarowanej masłem blasze, posmarować z wierzchu roztopionym masłem i piec przez 1 godzinę w temp 140 stopni C.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553