Składniki potrzebne do przepisu: Mini serniczki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Mini serniczki ?
1. Dwa rodzaje galaretki przygotować wcześniej, zmrozić i pokroić w kostkę. Sernik przygotować według instrukcji na opakowaniu (dodać serek homogenizowany). Galaretkę wymieszać z sernikiem.
2. Blok pokroić w paski grubości ok 5 cm. Obłożyć je folią aluminiową, zwinąć w rulony, tak aby ciastko się mieściło (dno) zakleić taśmą klejącą.
3. Na ciastko dajemy sernik ok 3 łyżki. Przygotowujemy ostatnią galaretkę, schładzamy i bardzo ostrożnie przelewamy na sernik (do wypełnienia ruloników). Schładzamy w lodówce przez ok 1 godziny.
4. Nożem „odcinamy” sernik od formy i delikatnie ją ściągamy. Smacznego