Przepis na Mini serniczki

Składniki potrzebne do przepisu: Mini serniczki

  • >sernik na zimno 1 opakowanie
  • galaretka 3 różne torebki
  • serek biały 2 opakowania
  • >ciastka owsiane 8 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Mini serniczki ?

    1. Dwa rodzaje galaretki przygotować wcześniej, zmrozić i pokroić w kostkę. Sernik przygotować według instrukcji na opakowaniu (dodać serek homogenizowany). Galaretkę wymieszać z sernikiem.

    2. Blok pokroić w paski grubości ok 5 cm. Obłożyć je folią aluminiową, zwinąć w rulony, tak aby ciastko się mieściło (dno) zakleić taśmą klejącą.

    3. Na ciastko dajemy sernik ok 3 łyżki. Przygotowujemy ostatnią galaretkę, schładzamy i bardzo ostrożnie przelewamy na sernik (do wypełnienia ruloników). Schładzamy w lodówce przez ok 1 godziny.

    4. Nożem „odcinamy” sernik od formy i delikatnie ją ściągamy. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556