Przepis na Owocowy biszkopt

Składniki potrzebne do przepisu: Owocowy biszkopt

  • śmietanka łowicka 30% 250 g
  • jajka 6 szt
  • cukier 15 dag
  • mąka 20 dag
  • truskawki 50 dag
  • galaretka truskawkowa 1 opak
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Owocowy biszkopt ?

    Żółtka ubijamy z 10 dag cukru.

    Białka ubijamy z pozostałym cukrem.

    Łączymy ubite żółtka z pianą z białek, wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie.

    Powstały biszkopt przekładamy do natłuszczonej tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopniu C.

    Pieczemy około 30 minut.

    Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, dokładnie mieszamy i schładzamy.

    Ubijamy śmietanę, dodajemy 1/3 tężejącej galaretki i rozsmarowujemy na chłodnym biszkopcie.

    Na rozsmarowaną masę rozkładamy truskawki i zalewamy resztą tężejącej galaretki.

    Wstawiamy do zastudzenia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556