Składniki potrzebne do przepisu: Owocowy biszkopt
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Owocowy biszkopt ?
Żółtka ubijamy z 10 dag cukru.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem.
Łączymy ubite żółtka z pianą z białek, wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie.
Powstały biszkopt przekładamy do natłuszczonej tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopniu C.
Pieczemy około 30 minut.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, dokładnie mieszamy i schładzamy.
Ubijamy śmietanę, dodajemy 1/3 tężejącej galaretki i rozsmarowujemy na chłodnym biszkopcie.
Na rozsmarowaną masę rozkładamy truskawki i zalewamy resztą tężejącej galaretki.
Wstawiamy do zastudzenia.