Przepis na Pudding

Składniki potrzebne do przepisu: Pudding

  • jajka 4 szt
  • mleko 300 ml
  • mąka 250 g
  • tłuszcz roślinny 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Pudding ?

    Jaja miksujemy z mlekiem i odstawiamy na 15 minut. Dodajemy mąkę, najlepiej łyżka po łyżce. Mieszamy. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy w piekarniku w temperaturze 250 st.(taka temp. jest konieczna!!) Przygotowana wcześniej masę wlewamy do już rozgrzanej formy i pieczemy przez ok. 20 minut.

    Podajemy ze śmietaną, sosem owocowym lub czekoladowy. Doskonale smakuje również z miodem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553